3,09 PROMILA

Vozio autocestom u krivom smjeru

07.02.2009 u 15:48

Bionic
Reading

U vožnji automobilom delničke registracije u zabranjenom smjeru autocestom s 3,09 promila alkohola u krvi zatečen je sinoć B.M. (42) iz Mrkoplja, priopćila je danas policija

Vozaču je na snazi presuda 'zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije'. Stoga će, osim za posljednji prekršaj, odgovarati i za 'izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude', stoji u policijskom priopćenju.

U Operativno komunikacijskom centru karlovačke Policijske uprave doznaje se da je prema izmjenama Zakona o kaznenom postupku moguće da sud M.B.-a, zbog vožnje unatoč zabrani, osudi na zatvor u trajanju od tri mjeseca do tri godine.

Ostali sudionici u prometu su policiju sinoć oko 22.30 izvijestili da automobil delničkih registarskih oznaka vozi u suprotnom smjeru. Policija je zaustavila B.M.-a ispred tunela Mala Kapela i ustanovila da je u suprotnom smjeru vozio od Vukove Gorice, dakle četrdesetak kilometara. Alkotestiranje kod tunela Mala Kapela pokazalo je čak 3,9 grama alkohola po kilogramu tjelesne težine, rečeno nam je u OKC-u Karlovac.