INCIDENT NA 'TUĐMANU'

Vozilo za ukrcaj prtljage oštetilo zrakoplov Croatia Airlinesa

27.07.2017 u 09:21

Bionic
Reading

Na Zračnoj luci Franjo Tuđman sinoć se dogodio incident u kojem je oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa. Prema do sad dostupnim informacijama ošetilo ga je vozilom namjenjeno ukrcaju prtljage

Zrakoplov se pripremao za let prema Dubrovniku, a nakon štećenja isključen je iz zračnog prometa.

Putnike je za Dubrovnik prevezao drugio zrakoplov Croatia Airlinesa s kašnjenjem od sat i 15 minuta. 

Iz Croatia Airlinesa su za tportal potvrdili da se incident dogodio. 

'Možemo potvrditi da je sinoć (srijeda 26. srpnja 2017.) u zagrebačkoj zračnoj luci došlo do kontakta vozila ZL Franjo Tuđman namijenjenog za ukrcaj prtljage i zrakoplova Airbus A320 Croatia Airlinesa. Do kontakta je došlo dok je zrakoplov bio parkiran na stajanci, odnosno uoči pripreme za let OU664 na liniji Zagreb – Dubrovnik, a tom je prigodom vozilo za ukrcaj prtljage ZL Franjo Tuđman, iz dosad neutvrđenih razloga, tijekom manevra oštetilo trup zrakoplova Airbusa 320.

Zbog sigurnosnih razloga oštećeni Airbus A320 odmah je povučen iz redovitog prometa, a putnici s leta OU664 sinoć su prevezeni u Dubrovnik prvim raspoloživim zrakoplovom, ali s kašnjenjem od 85 minuta. Posljedično je sat i 40 minuta kasnio i današnji jutarnji let OU661 iz Dubrovnika u Zagreb.

Oštećeni zrakoplov i dalje je izvan redovitog prometa i na njemu se obavlja detaljni tehnički pregled i inspekcija kako bi se utvrdili točni razmjeri oštećenja i utjecaj štete na njegovu plovidbenost', izvjestili su iz Croatia Airlinesa.