11 OZLIJEĐENIH U FRANCUSKOJ

Vozač se zaletio u prolaznike uz povike 'Bog je velik!'

22.12.2014 u 07:50

Bionic
Reading

Vozač, najvjerojatnije psihički poremećen, zaletio se u nedjelju navečer u prolaznike izvikujući 'Allahu Akbar' (Bog je velik), pri čemu je jedanaest osoba ozlijeđeno, među kojima dvije teško, u Dijonu, u Francuskoj, doznaje se od izvora bliskog istrazi.

'Muškarac rođen 1974. pokazuje ponašanje psihički poremećene osobe i bit će upućen u psihijatrijsku bolnicu', rekao je taj izvor za AFP, dodajući da 'njegovi zahtjevi još nisu jasni'.

Napad se događa dan nakon napada na policijsku postaju u Joue-les-Toursu, predgrađu Toursa, na zapadu zemlje, gdje su napadači nožem izboli trojicu policajaca uz povike 'Bog je velik!' nakon čega su ih policajci ustrijelili.
Policija je privela muškarca u Dijonu, rekao je policijski izvor.

Oko 21 sat po srednjoeuropskome vremenu zaletio se u središtu grada na prolaznike na pet različitih mjesta. 'Devet osoba je lakše ozlijeđeno a dvije teže, ali nisu životno ugrožene', rekao je izvor.

Po izjavama svjedoka, 'muškarac je izvikivao 'Bog je velik' i rekao da djeluje zbog palestinske djece', dodao je izvor blizak istrazi.

U nedjelju navečer, francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve ocijenio je na televiziji TF1 da je napadač u Joue-les-Toursu koji je prešao na islam, 'bio veoma tajanstven i istodobno veoma uznemiren'.

Protuteroristička služba pariškog državnog odvjetništva provodi o prvom izgredu istragu koja ide u smjeru radikalnog islamizma.