nepravomoćna presuda

Vozač koji je na odmorštu Novska kamionom usmrtio dvije školarke i mladu ženu osuđen na šest godina zatvora

01.09.2021 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon što je na početku današnjeg suđenja priznao krivnju i izrazio žaljenje zbog tragične nesreće kod odmorišta Novska, Ivana Filipovića (61) na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno su osudili na šest godina zatvora

U nesreći početkom lipnja 2019. godine poginule su dvije 14-godišnje djevojke, a kasnije je preminula i 28-godišnja žena.

Filipović je na početku današnje rasprave izrazio sućut roditeljima stradalih djevojčica te se ispričao, pišu 24sata.

U iskazu je priznao da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga ge upozorio da ne vozi na što mu je kazao da neće i da će ujutro tek krenuti. Za samu nesreću je kazao da u stvari ne zna niti sam što se dogodilo. Rekao je i kako je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

  • +4
Suđenje za prometnu nesreću na odmorištu Novska Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

U tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula 28-godišnja Ivana Babić koja je tada putovala u Njemačku.

Vozač kamiona Ivan Filipović s 90 na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je prvo u terenski auto HAC-a, potom pokupio djevojke koje su se upravo tad kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu. Tek je tamo stao.