TRAGEDIJA KOD NOVSKE

DORH potvrdio: Kamion je na odmorište ušao brzinom 90 na sat!

09.06.2019 u 10:48

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je kaznenu prijavu Postaje prometne policije Kutina protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu

Kako je na svojim stranicama izvijestilo sisačko Županijsko državno odvjetništvo, postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak u prijepodnevnim satima 7. lipnja 2019., na 133. km autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, prilaznom cestom za isključenje vozila s prometne trake upravljao skupom vozila (teretno vozilo i priključno vozilo) krećući se brzinom od 90 km/h usprkos ograničenju brzine na 40 km/h, pa je na parkiralištu benzinske postaje i odmarališta naletio i usmrtio dvije hrvatske državljanke (obje rođene 2005.), jednoj hrvatskoj državljanki (1993.) nanio teške tjelesne ozlijede opasne po život i jednoj hrvatskoj državljanki (1991.) teške tjelesne ozlijede te oštetio tri vozila, nakon čega se zaustavio na zelenoj površini izvan kolnika.

  • +5
Kamion naletio na ljude na odmorištu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Radio Nova Gradiška

Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice je 8. lipnja 2019. donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo te je sucu istrage Županijskog suda u Sisku stavila prijedlog za određivanje istražnog zatvora koji je sutkinja istrage prihvatila i donijela rješenje kojim je okrivljeniku odredila istražni zatvor iz osnove članka 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku u trajanju od mjesec dana", objavio je DORH.

  • +16
Vozač kamiona koji je skrivio tragediju kod Novske priveden u Županijsko državno odvjetništvo Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Podsjetimo, Jutarnji list je jučer objavio nalaz tahografa prema kojemu je vozač 140 kilometara vozio brzinom od 90 km/h, te se nije zaustavio niti nakon izlaska s autoceste na odmorište, sve dok kamion nije sletio na obližnju travnatu površinu. 59-godišnji vozač Ivo Filipović policiji je u razgovoru rekao da je skrenuo kako bi natočio gorivo. Umjesto da je smanjio brzinu, on je brzinom od 90 kilometara na sat ušao na odmorište.