SUDAR KOD CRNE RIJEKE

Vozač busa preminuo od udarca u glavu i prsa

14.04.2009 u 14:01

Bionic
Reading

Tri hrvatska državljanina ozlijeđena su u prometnoj nesreći kod Crne Rijeke na području Banje Luke, no nijedan od njih nije u životnoj opasnosti. Velibor Janković, vozač autobusa Autoprevoza Banja Luka, podlegao je teškim ozljedama glave i prsnog koša, zadobivenim prilikom sudara autobusa kojim je upravljao s autobusom hrvatskog Croatia busa

Po konačnim podacima, u sudaru autobusa Croatia busa i banjolučkog Autoprevoza koji se dogodio u ponedjeljak kasno poslijepodne poginuo je Autoprevozov vozač Velibor Janković, a ukupno četrnaest osoba primljeno je u zdravstvene ustanove zbog zadobivenih ozljeda.

'Rezultati obdukcije su pokazali da je Jankovićeva smrt nastupila nasilnim putem, uslijed traume glave i prsnog koša', kazala je za Fenu glasnogovornica banjolučkog Okružnog tužiteljstva Maja Đaković-Vidović.

U banjolučku bolnicu primljeni su hrvatski državljani Valentin Đurec, Slavko Buljat i Viktor Nemorsanski, izvijestila je Hina.

Buljat i Nemorsanski su nakon liječničke pomoći pušteni na kućno liječenje, dok je Đurec zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju zbog rane na desnoj potkoljenici, no i njegovo je stanje potpuno stabilno te će uskoro biti otpušten na kućno liječenje.

Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci naložio je da se poduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kako bi se utvrdio uzrok ove teške prometne nesreće.

Do sudara je došlo na raskrižju putova prema Jajcu odnosno Mrkonjić Gradu, autobus Autoprevoza kretao se iz pravca Mrkonjić Grada prema Banjoj Luci, a autobus Croatia busa iz Banje Luke prema Jajcu.

Oba autobusa otklizala su do ruba ceste probivši zaštitnu bankinu, a samo ih je mali prostor dijelio od slijetanja u jezero, što je moglo dovesti do znatno tragičnijih posljedica.

Zasad se pretpostavlja da je uzrok nesreće nepoštivanje prava prednosti u prometu. U Croatia busu su za Večernji list izjavili da su im policajci iz Mrkonjić Grada rekli da je bosanski bus oduzeo prednost hrvatskom koji je putovao prema Sarajevu i udario ga po sredini.