ALKOHOL U PROMETU

Vozač bicikla isključen iz prometa s 3,59 promila alkohola u krvi, a u stopu ga prati traktorist s 3,12

11.09.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Policijska uprava virovitičko - podravska upozorava na brojne prometne prekršaje, no ističu dvojicu vozača koji su registrirani s prilično visokom koncentracijom alkohola u krvi

Kako navodi PU virovitičko - podravska tijekom proteklog tjedna je evidentirano 19 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe teško ozlijeđene i 4 lako. Teško ozlijeđene osobe su bile dijete vozač bicikla i putnik u osobnom automobilu, a lako ozlijeđeni vozač i putnik u osobnim automobilima, te vozač bicikla. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 246 prekršaja, od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 76 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.59 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u petak u 15.20 sati u Bakiću kod vozača bicikla starosti 44 godine, dok je najveća koncentracija alkohola kod vozača motornih vozila od 3,12 g/kg utvrđena kod vozača traktora starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u Čačincima u petak u 19.30 sati, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićen jedan vozač zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i četiri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

STRAVIČNA NESREĆA

Kaos u Zagrebu; vozeći suprotnim trakom izazvao frontalni sudar, vozilo u potpunosti izgorjelo

Pogledaj galeriju