SUKOB INTERESA

Vojska uredila Vukelićev šumski put do kuće

03.09.2009 u 10:28

Bionic
Reading

Na uređenje puta, koji trenutačno ne vodi nikuda, Hrvatske šume utrošile su oko 125.000 kuna, a da, prema riječima Zorana Sabljarića, HV nije niti naplatila svoj rad

Jutarnji list otkriva da su strojevi i djelatnici Hrvatskih šuma i Hrvatske vojske uredili gotovo kilometar sporednog šumskog puta u Vukmanićkom Cerovcu koji se nalazi točno iza obiteljskih kuća čelnih ljudi MORH-a i HŠ-a, ministra obrane Branka Vukelića i njegova prvog susjeda i stranačkog kolege Zorana Sabljarića, voditelja Uprave šuma Podružnice Karlovac.

Na uređenje puta, koji trenutačno ne vodi nikuda, Hrvatske šume utrošile su oko 125.000 kuna, a da, prema riječima Zorana Sabljarića, HV nije niti naplatila svoj rad.

Kupci s vizijom

Naime, radovi su pokrenuti na zahtjev Mjesnog odbora Vukmanićki Cerovac, i to u vrijeme dok je njime predsjedao upravo Zoran Sabljarić. No zanimljivo je da je posljednjih mjeseci, nakon što je put uređen do faze da je gotovo spreman za asfaltiranje, Sabljarić, inače jedan od glavnih Vukelićevih pouzdanika u karlovačkom HDZ-u (predsjednik Turističke zajednice Grada Karlovca, predsjednik Rukometnog kluba Karlovac, član Upravnog odbora NK Karlovca, izvršnog organizatora Dana piva), pokupovao desetak parcela koje su ili naslonjene na sporni put, ili se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini.

Naime, dok je 20. studenoga prošle godine u posjedovni list Zorana Sabljarića bilo upisano 15.795 m2 katastarskih čestica, do danas se posjedovno stanje uvećalo do čak 36.073 m2.

- Ne znam što pokušavate dokazati. Istina je, kupovao sam, ali zar ne biste i vi!? Neke sam čestice uknjižio, neke još nisam, moram ovih dana. Ne radi se tu ni o kakvom sukobu interesa, nepotizmu ili dostupnosti nekakvim povlaštenim informacijama - rekao je Sabljarić.

Kako bi sprao sumnju u svoje čestite namjere, Sabljarić je rekao da on neće biti taj koji će tražiti prenamjenu zemljišnih čestica iz poljoprivrednih u građevinske.

Kakva slučajnost?!

- U budućnosti se ionako namjeravam baviti poljoprivredom - kaže Zoran Sabljarić. Spomenimo da se, slučajno ili ne, predmetne čestice nalaze blizu čvorišta na kojem bi se tzv. Vukelićeva obilaznica trebala spajati s Ličkom magistralom.

Istragu o mogućem iskorištavanju vojske za ministrove privatne poslove traže bivši saborski zastupnik Nikola Vuljanić i Biserka Schmuck iz Građanske inicijative.