povratak uniforma

Vojska se u Puli pohvalila naoružanjem, iznad Arene preletjela i Kiowa

15.11.2019 u 20:28

Bionic
Reading

Povodom povratka Hrvatske vojske (HV) u Pulu i otvaranja vojarne Hrvatski branitelji Istre, vojnici su u petak ispred Arene predstavili oružje i opremu brojnim posjetiteljima, koji su imali jedinstvenu priliku vidjeti prelet helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva OH-58 D Kiowa Warrior iznad pulskog amfiteatra.

Uz helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i broda Hrvatske ratne mornarice OB-03 “Cavtat”, izložena su bila i borbena oklopna vozila Patria i MRAP, tenk M-84, samohodna haubica PzH 200, HMWVI, Robot ThEODor, ali i dekontaminacijska postaja, vojne odore, samokresi, puške, strojnice, snajperi, bacači granata, roniteljska oprema, alpinistička oprema, padobranska oprema i drugo.

Tom prigodom posjetitelji su doznali sve o vojničkoj opremi i naoružanju koje koriste pojedine grane Hrvatske vojske, ali i o specifičnostima vojničkog poziva a taktičko-tehnički zbor HV-a obišao je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima.

  • +21
Taktičko-tehnički zbor naoružanja HV-a na Karolini Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

"Ponosan sam i sretan što ispred simbola grada Pule naša Hrvatska vojska dijeli svoja iskustva s građanima, drago mi je vidjeti što je veliki broj posjetitelja zainteresiran za svoju vojsku. Zaista je lijepo znati da svi oni žele znati više o načinu života njihovih čuvara sigurnosti odnosno o životu naših vojnika. Ovaj taktičko-tehnički zbor poklon je Hrvatske vojske našoj Puli i simboličan početak izgradnje snažnog odnosa između vojske i lokalnog stanovništva" - poručio je ministar Krstičević.

Na parkiralištu Karolina ispred Arene Počasno zaštitna bojna izvela je vojno-akrobatski ceremonijalni program, a u prigodi povratka Hrvatske vojske u Pulu Jazz Orkestar Oružanih snaga RH održao je prigodni koncert u Domu Hrvatskih branitelja.

Vojska pokazala naoružanje u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić