istra

Pripadnici HV-a završili dvodnevnu hodnju kojom je obilježen povratak u Pulu

13.11.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Dvodnevna hodnja stotinjak pripadnika Hrvatske vojske kojom je simbolički obilježen povratak Hrvatske vojske u Pulu, završila je u srijedu poslijepodne dolaskom pripadnika vojske u pulsku vojarnu 'Hrvatski branitelji Istre', koja će u petak biti svečano otvorena

Pripadnici Hrvatske vojske su u srijedu započeli hodnju iz Galižane, a po dolasku u Pulu najprije su kod parka Franje Josipa položili vijence kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i na Središnjem križu na gradskom groblju, a zatim su nastavili hodnju do vojarne 'Hrvatski branitelji Istre', gdje su svečano dočekani.

Povratak Hrvatske vojske u Pulu i ustrojavanje Središta za besposadne zrakoplovne sustave od strateškog je značaja za sigurnost i obranu područja Istre, čime se otvara mogućnost zapošljavanja pripadnika Hrvatske vojske s područja Istarske županije, izjavio je novinarima zapovjednik Središta bojnik Zvonimir Mravunac.

Dodao je kako je iznimno zadovoljan i ponosan na sve pripadnike Središta koji su sudjelovali u hodnji.

'Ovo je ujedno jedna simbolična zahvala hrvatskim braniteljima koji su dali neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu u obrani Domovine', rekao je bojnik Mravunac.

U vojarni u Puli predviđen je razmještaj oko 140 pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave, zatim Opslužništva vojarne Zapovjedništva za potporu koje će se izmjestiti s dosadašnje lokacije u luci Vargarola te razvojna jezgra 4. pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske.

  • +13
Pripadnici Hrvatske vojske stigli u Pulu nakon dvodnevnog hoda Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL