NESTAJU VUKOVARSKE RUŠEVINE

Vojska počela uklanjati ratne ruševine

  • Autor: Nenad Marić
  • Zadnja izmjena 05.10.2010 21:10
  • Objavljeno 05.10.2010 u 21:10
Ruševine u Vukovaru

Ruševine u Vukovaru

Izvor: tportal.hr / Autor: Nenad Marić

Radovima u Županijskoj i Gundulićevoj ulici Hrvatska vojska počela je posao raščišćavanja i uklanjanja srušenih i u Domovinskom ratu teško oštećenih objekata na vukovarskom području

Program uklanjanja ratnih ruševina sporazumno su dogovorili Ministarstvo obrane i Grad Vukovar, pa će vojska angažirati ljude i mehanizaciju, a iz vukovarskog proračuna bit će podmireni troškovi goriva i maziva za strojeve. Pripadnici Oružanih snaga u sklopu će inženjerske obuke ukloniti ruševine i oštećene objekte za koje su vlasnici podnijeli zahtjev ili dali izjavu o suglasnosti za uklanjanje.

Do sada je zaprimljeno 90 suglasnosti vlasnika za uklanjanje ruševina iz rata, od čega su kompletirana 74 zahtjeva i sa svom potrebnom dokumentacijom predani u realizaciju.

Ratne ruševine već godinama predstavljaju sigurnosni, estetski i zdravstveni problem u Vukovaru. Osim građevinskog otpada, ruševine su postale i divlja odlagališta iz kojih buja nova vegetacija, a za neke se strahuje i da kriju zaostala minsko-eksplozivna sredstva iz Domovinskog rata. Uglavnom se radi o obiteljskim kućama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi