medicinski prijevoz

Vojnim helikopterima prevezeno 17 pacijenata tijekom vikenda

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 13.08.2018 12:20
  • Objavljeno 13.08.2018 u 12:21
Tijekom vikenda helikopterima HRZ-a prevezeno 17 pacijenata

Tijekom vikenda helikopterima HRZ-a prevezeno 17 pacijenata

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MORH

Tijekom vikenda helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezeno je 17 pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitan zračni medicinski prijevoz, priopćeno je iz Ministarstva obrane

Posade 91. zrakoplovne baze stacionirane na otoku Krku prevezle su osam pacijenata i tri pratitelja s Raba, te četiri pacijenta i jednog pratitelja s Lošinja. Svi pacijenti su prevezeni do helidroma Delta u Rijeci.

Posade 93. zrakoplovne baze stacionirane u Divuljama prevezle su ukupno pet pacijenata i jednog pratitelja sa Šolte, Korčule, Hvara i Visa. Svi pacijenti prevezeni su na helidrom KBC-a Split na Firulama.

Temeljem Sporazuma o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza, sklopljenog između ministarstava obrane i zdravstva, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za potrebe hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacionira s po jednim helikopterom u 24-satnom dežurstvu u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama (Split) te u Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku. Na otoku Krku Oružane snage RH osiguravaju i vojni medicinski tim za pratnju i obradu pacijenata tijekom leta, dok medicinsko osoblje u Divuljama osigurava Ministarstvo zdravstva.

Posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ove su godine prevezle 530 pacijenata i 179 osoba u pratnji, za što je utrošeno 516 sati leta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!