ŠTETU TEK TREBA UTVRDITI

Vodni val prošao, problemi ostali

21.02.2014 u 12:30

  • +4

Vodni val prošao Hrvatsku

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Vodni val iz Slovenije je prošao, ali danas stižu nove kiše, a pravi razmjeri štete bit će vidljivi tek kad se voda povuče

Vodni val je prošao, novi se ne očekuje, a situacija na terenu slična je jučerašnjoj. Proći će dani dok se voda kompletno ne povuče a šteta sanira, a još je do nedjelje najavljena kiša. O stanju nas je izvijestio Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

'Mi smo jučer odmah intervenirali, otvorili Prevlaku i pokušali rasteretiti vodni val uzvodno od Siska. Situacija s vodostajima nije se znatno promijenila na području Siska. Stanje na terenu je slično jučerašnjem, imamo porast vodostaja u retenciji Odransko polje. Još uvijek ne možemo govoriti o smirivanju vodostaja', rekao je Čavlović.

U Čičkoj Poljani pod vodom je 70-ak kuća, mještanima se dostavljaju paketi s hranom i vodom, ali do sad nije bilo potrebe za masovnim evakuacijama stanovništva, javljaju u tamošnjem Stožeru za obranu od poplava. Na terenu su danonoćno vatrogasci i sve raspoložive službe, a u vojarnama je u pripravnosti 1100 vojnika za velikogoričko i sisačko područje, priopćeno je iz MORH-a.

Inače na području Grada Gorice počela je prijava šteta nastalih uslijed poplave, a prikupljanje pomoći organiziraju i Caritas te Crveni križ.