VATROGASCIMA PUNO POSLA

Voda prodrla u podrume u Petrinji i Kutini

26.09.2010 u 17:27

Bionic
Reading

Oborinske vode prodrle su u podrumske prostorije obiteljskih kuća i pojedine gospodarske objekte u Novskoj, Petrinji, Kutini, te naseljima Voloder, Setuš, Potok, Batina, Lipovljani, Kraljeva Velika, Repušnica, priopćila je danas popodne Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Po prvim podatcima radi se o 15-tak objekata. Vatrogasne snage su na terenu i ispumpavaju vodu, navodi DUZS.

Na poplavljenom velikogoričkom području stanje se stabilizira. U Čičkoj Poljani voda se povukla s ulica. U tijeku je ispumpavanje vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata u naseljima Čička Poljana i Sop Bukevski. Sva kućanstva, osim onih u kojima nema ljudi, spojena su na elektroenergetsku mrežu. Ceste su prohodne međutim prema informaciji Stožera zaštite i spašavanja Grada Velike Gorice, most u Čičkoj Poljani je oštećen i upozoravaju se građani da ga zbog svoje sigurnosti ne koriste.

Humanitarna pomoć će se i dalje zaprimati u DVD-u Novo Čiče, a dijelit će se samo socijalnim slučajevima, navodi DUZS.

Ljudi sa poplavljenog velikogoričkog područja za sve svoje potrebe mogu nazvati telefonske brojeve 112 ili 6221 283 (Javna vatrogasna postrojba Velike Gorice) te 098 247 040 (Prihvatni centar za evakuirane i Centar humanitarne pomoći, Suzana Strunjak).

DUZS također navodi da se stanje u Istarskoj županiji stabilizira. U tijeku su ispumpavanja vode iz obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, većinom na području Grada Pule i Općine Fažane, te naseljima Galižana i Valbandonu.