PONUDA ZA PREUZIMANJE

Vlasnik Novog lista ostaje bez Puljanke

27.01.2014 u 12:30

Bionic
Reading

Nakon dugogodišnje agonije s vraćanjem dugova, većinski vlasnik Novog lista i suvlasnik najveće trgovačke tvrtke u Istri Albert Faggian odlučio se na prodaju Puljanke d. d. zagrebačkoj tvrtki CCS ulaganja

Prije par dana CCS ulaganja objavila su Javni poziv za preuzimanje svih dionica Puljanke, a kako stoji u Mišljenju o ponudi za preuzimanje upućenoj dioničarima, ponuditelj je već otkupio dionice od članova Uprave Faggiana, Zorana Vencla i Korada Soldatića te još nekih dioničara. Njih trojica imaju ukupni udjel od 20-ak posto, a najveći je pojedinačni dioničar država (CERP) sa 26,65 posto.

CCS je za dionicu Puljanke ponudio 0,50 kuna iako njezina nominalna vrijednost iznosi 100 kuna. U Mišljenju stoji da je na takvu cijenu utjecala nemogućnost praćenja i osiguranja adekvatnosti kapitala, s obzirom na to da su gubici u poslovanju za prvo polugodište 2013. s prenesenim gubicima dosegli visinu temeljnoga kapitala, koji iznosi 105 milijuna kuna.

'U ovom trenutku još ništa nije prodano. Riječ je o iskazu interesa za preuzimanje i prema pravilima Hanfe potpisali smo s CCS-om jedino predugovor', izjavio je Faggian.

Puljanka je zbog nemogućnosti vraćanja dugova u kolovozu 2013. podnijela prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, koji je u tijeku od prosinca. Zanimljivo je i da je tvrtka CCS ulaganja, na čelu s Predragom Đorđevićem, također u procesu predstečajne nagodbe.

Vjerovnici, čije tražbine iznose 412 milijuna kuna, nedavno su prihvatili plan financijskog restrukturiranja tvrtke. Uvidom u bilancu, CCS ulaganja s jednim zaposlenim završila su 2012. sa 11 milijuna kuna prihoda, čak 80 posto manje nego godinu ranije i gubitkom od 20 milijuna kuna. Đorđević i Faggian znaju se otprije, zajedno su u 2012. trebali realizirati gradnju najvećega trgovačkog centra u Istri, na zemljištu tvrtke Istra d. d., koja se nalazi u grupaciji Puljanka, a vrijednost investicije trebala je iznositi oko 120 milijuna eura.