PUCNJAVA U PRIŠTINI

Vlasi: Mislim da me je ranio naručeni atentator

13.03.2017 u 18:37

Bionic
Reading

Kosovski odvjetnik Azem Vlasi izjavio je da ga je u ponedjeljak ujutro iz vatrenog oružja ranio naručeni atentator ali je naglasio da ne želi nagađati o čemu se radi i da će istraga sve pokazati

Vlasi je rekao da mu je u osam ujutro netko zazvonio na vrata i zatražio savjet oko nekih vlasničkih problema pa ga je uputio kod kolege koji se time bavi.

'Ušao sam da mu napišem na ceduljici broj i da mu ga dam. Kad sam izašao, navalio je na mene i na vrata, s pištoljem i prigušivačem, očigledno pripremljen, pucao u rame i pobjegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator', rekao je Vlasi za radio Slobodna Europa.

Prema njegovim riječima do sada nije imao problema niti sporova u vezi vlastitog odvjetničkog posla te je naglasio da ne može nagađati o čemu se radi.

Glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani izjavio je da su uhićene dvije osobe pod sumnjom da su pucale u Vlasija. Pretpostavlja se, dodao je on, da je taj napad bio planiran, prenijeli su kosovski mediji na albanskom jeziku.

Keljani je precizirao da je reč o M.J. osumnjičenom kao počinitelju i A.I, osumnjičenom kao suučesniku u ovom slučaju. 

On je za Lajmi.net rekao da motivi napada na Vlasija još nisu poznati, ali da je sve, kako je rekao, 'vjerovatno bilo planirano'.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci i Odvjetnička komora Kosova oštro su osudili napad na Vlasija.

Prištinski odvjetnik i politički analitičar i nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ Azem Vlasi ranjen je u ponedjeljak ujutro u Prištini, ali nije u životnoj opasnosti, izjavila je ranije beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi