NA KRILIMA POBJEDE

Vlahušić visoko leti: Ja ću ujediniti nesložnu ljevicu

01.04.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Na krilima izborne pobjede, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić visoko leti. Toliko visoko da se premijeru Zoranu Milanoviću i predsjednici svog HNS-a Vesni Pusić ponudio kao spasitelj hrvatske ljevice, onaj koji će ujediniti nesložnu braću i sestre te im osigurati pobjedu na svim izborima u idućih 15 godina

Njegov masterplan, koji je Vlahušić predstavio tjedniku Globus, podrazumijeva da se u političku obitelj lijevog predznaka vrate Radimir Čačič, Slavko Linić i Stjepan Mesić. Trostruki pobjednik izbora za gradonačelnika Dubrovnika svrgnutom predsjedniku Ivi Josipoviću, kojeg naziva 'kolektivni Merlin', namijenio je ulogu predsjednika Saveza mudraca ljevice.

U dokumentu 'Savez za lijevi centar - modernu i urbanu Hrvatsku' detaljno je pobrojao što treba napraviti: napraviti teritorijalni preustroj Hrvatske temeljem referenduma, formalizirati savez lijevog centra (SDP, HNS, IDS, HSU i sve ostale lijeve stranke), usvojiti plan djelovanja do 2030. i uspostaviti Savjet mudraca ljevice u kojemu bi se uz bivše predsjednike trebali naći i važni lijevi političari te nezavisni intelektualci.

Priznao je da komunicira 'i s Tomom (Karamarkom) i Zoranom (Milanovićem)'; potonjem zamjera to što nema veću želju za reformskim promjenama. Ministra zdravlja Sinišu Vargu nazvao je 'razbarušenim djetetom', a zalaže se za uvođenje poreza na nekretnine i micanje šatoraša iz Savske 66. 

On će se pak kandidirati za gradonačelnika sve do 2025. Vjeruje naime da 'ako nešto žarko želiš, cijeli svijet se uroti da to i ostvariš'. (Paulo Coelho