DUBROVAČKI AZIL

Vlahušić i Kosor prepucavaju se oko pasa

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.11.2009 17:15
  • Objavljeno 09.11.2009 u 17:02
Andro Vlahušić

Andro Vlahušić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubašić

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić danas je uputio pismo predsjednici Vlade Jadranki Kosor u kojem izražava uvjerenje da nije dovoljno informirana o 'slučaju' pasa iz azila za pse u Dubrovniku i predlaže da Vlada predloži hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja 'čime bi se onemogućilo usmrćivanje životinja u azilu na cijelom teritoriju Hrvatske'

Premijerka je naime reagirala na vijest koje su objavili mediji da bi, po odluci predloženoj Gradskom vijeću Dubrovnika, trebali biti usmrćeni psi iz dubrovačkog azila za napuštene i izgubljene pse. Kako prenose mediji, ona je izrazila želju da pomogne spašavanju životinja i pozvala Vlahušića da joj se u vezi s tim obrati.

Vlahušić ističe da je odredba po kojoj se životinje iz skloništa, koje nije moguće dalje držati ili udomiti, 'može usmrtiti', istovjetna odredbi iz Zakona o zaštiti životinja.

'Moj je konačni prijedlog Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da se iz članka 25. stavak 3 briše u cijelosti, a stavak 1. i 2. preoblikuju na način da glase: životinje članka 23. i 24. čuvaju se u skloništu koje je dužno nastojati uhvaćene pse i mačke udomiti u suradnji s udrugama i drugim pravnim osobama za zaštitu životinja te je isto tako dužnost spriječiti daljnje razmnožavanje smještenih životinja', navodi Vlahušić

Dodaje kako je Grad Dubrovnik samo tijekom ove godine izdvojio 500.000 kuna za hranu za pse te oko 200.000 kuna za vodu i odvoz smeća, osigurao zemljište i predvidio u proračunu za 2010. godinu milijun kuna za izgradnju skloništa i hotela za životinje.

O Prijedlogu odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama Gradsko vijeće odlučivat će 11. studenoga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi