EVO TKO ĆE VODITI GRAD DO IZBORA

Vladinu povjerenicu za Split navijači Hajduka jako dobro poznaju

06.04.2017 u 10:32

Bionic
Reading

Vladina povjerenica za grad Split, koji je zbog pada proračuna ostao bez gradonačelnika, bit će sveučilišna profesorica i doktorica znanosti Branka Ramljak, u javnosti poznata i kao donedavna predsjednica Nadzornog odbora Hajduka

 

Njeno ime usuglašeno je između koalicijskih partnera nakon što je ovog tjedna HDZ predložio da povjerenicom postane Marija Čizmić, predsjednica lokalnog ogranka stranačke Zajednice žena, dok se Most tome usprotivio. Dogovor je utvrđen uoči današnje sjednice Vlade.

Branka Ramljak nije stranački angažirana.

Rođena Zadranka porijeklom iz Sukošana, redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu  specijalizirana za računovodstvo. Predsjednica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika iz Splita, a bila je i prorektorica Sveučilišta u Splitu.

Premda dosta cijenjena u stručnim krugovima, u javnosti je postala najpoznatija kada se 2011. godine kandidirala na prvim neposrednim izborima za Nadzorni odbor Hajduka i među četrdesetak kandidata osvojila treći najveći broj glasova članova splitskog kluba.

Nakon što su se kirurg Josip Paladino i bankar Šime Luketin povukli, Ramljak je preuzela vodstvo u Nadzornom odboru koji je po općem sudu spasio Hajduk od bankrota i stabilizirao njegovo poslovanje.

Na mjestu Vladine povjerenice za Split ipak neće biti u mogućnosti donositi ključne odluke, nego će u periodu do izbora novog gradonačelnika ili gradonačelnice obavljati tehnički dio posla i održavati 'hladni pogon' grada.