poveli ga susjedi

Vladin avion je u kvaru, pogledajte kako se Plenković snašao na putu za Moldaviju

01.06.2023 u 10:10

Bionic
Reading

Vladin avion već je neko vrijeme u kvaru, no premijer Andrej Plenković uspio je naći prijevoz za put u Moldaviju na summit europskih čelnika

Plenkovića je, kako se pohvalio na svom Twitteru, u Moldaviju zrakoplovom slovenske vlade poveo slovenski premijer Robert Golob.

'Hvala predsjedniku Vlade Republike Slovenije Robertu Golobu na gesti! Zajedno smo otputovali na summit u Moldaviju na kojem ćemo raspraviti o političkim i sigurnosnim izazovima pred Europom te potvrditi daljnju podršku Ukrajini. Gradimo dobrosusjedske i prijateljske odnose', objavljeno je na Plenkovićevom Twitteru.

Podsjetimo, Vladin zrakoplov već je neko vrijeme u kvaru. Njime je na krundidbu kralja Cahrlesa trebao otputovati i predsjednik Zoran Milanović, no nije mogao zbog kvara. Vladin zrakoplov u kvaru je bio i lani i to kada su njime iz Zagreba za Dohu na Svjetsko nogometno prvenstvo letjeli predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Sam Milanović nije mogao njime letjeti niti ni sahranu kraljice Elizabete, jer je zrakoplov tada bio na dvomjesečnom servisu