GLASANJE U PARLAMENTU

Vladajući odbili SDP-ove i Mostove prijedloge vezane uz Agrokor, u dnevni red uvršteno raspuštanje Sabora

18.05.2018 u 13:16

Bionic
Reading

SDP-ov prijedlog o raspuštanju Sabora većinom glasova uvršten je u dnevni red Sabora, no kada će se o njemu glasati nije poznati. Odluka je to sa tradicionalnog glasovanja petkom u Saboru, a na kojem su odbijeni SDP-ovi prijedlozi zakona vezani uz Agrokor

SDP je, podsjetimo, tražio izmjene Zakon o sprečavanju sukoba interesa, kojim je tražio da se na popis dužnosnika stavi i izvanredni povjerenik.

SDP-ovci su napustili glasovanje nakon što im većina svojim glasovima uskratila pravo intervencije u zakon amandmanom, kojim bi se uvrstili i zamjenici povjerenika. 'Nikada nismo odbili raspravu o amandmanu predlagatelja', ustvrdio je SDP-ovac Peđa Grbin, dodajući da HDZ-u sukob interesa očito nije problem.

'Vama je sukob interesa imanentan, isto je bilo i za Sanadera, Karamarka, isto je sada i za Plenkovića', rekao je Grbin.

Nakon toga SDP-ovci su se odlučili napustiti sabornicu.

Vladajuća većina odbila je i Mostov prijedlog izmjena odluke o osnutku Istražnog povjerenstva za Agrokor, unatoč tome što je Nikola Grmoja apelirao da se omogući nastavak rada povjerenstva kako bi se utvrdila puta istina.

U dnevni red uvršteno je još 15-tak točaka, a među njima i Zakon o terminalu za ukapljeni plin, no vladajuća većina pritom je odbila SDP i Živi zid koji su predložili da taj zakon ide u redovnu umjesto u hitnu proceduru.

U dnevni red uvršten je i SDP-ov prijedlog raspuštanja Sabora, međutim samo uvrštenje ne znači da će se o tome skoro glasati. O tome kada će to staviti na raspravu odlučit će predsjednik Sabora.

  • +24
Sjednica Sabora nastavljena raspravom o izvješću pravobraniteljice za djecu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL