bez pitanja o mailovima

Bačić : Ne vidim nikakve nezakonite radnje M. Dalić nego suradnju sa stručnjacima

10.05.2018 u 11:28

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da u postupcima potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić ne vidi nikakve nezakonite radnje nego samo suradnju s ekonomskim i pravnim stručnjacima

Bačić je nakon sjednice Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru rekao novinarima da na sjednici nije bilo dodatnih pitanja zastupnika o mailovima koje je slala Dalić, već se govorilo o rasporedu rada Sabora idućeg tjedna.

"Ono što je sama tvrdila, kada je rekla da je autor tog zakona, da je kontaktirala brojne ekonomske i pravne stručnjake, ustvari se time potvrđuje. U tome nismo našli razloga zbog čega bi se propitkivali o odgovornosti potpredsjednice Vlade", ustvrdio je.

Upitan slaže li se s traženjem oporbe da se osnuje istražno povjerenstvo za Agrokor, kazao je kako je to pitanje za proceduru Sabora.

  • +10
Branko Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Mi smo zaustavljajući rad istražnog povjerenstva jasno dali do znanja da kada se vodi sudbeni postupak oko istraga u Agrokoru sukladno zakonu povjerenstvo prestaje raditi. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je proceduru i postupak oko Agrokora i s time nema mogućnosti da se u Saboru vodi bilo kakva paralelna istraga ili istražni postupak", kaže Bačić.

Na pitanje vidi li problem u tome što je Dalić u mailovima proslijedila podatke koji tada još nisu bili objavljeni, odgovorio je kako u tome ne vidi problem.

"U tom ne vidim nikakvih nezakonitih radnji potpredsjednice Vlade. Mislim da su sve njene aktivnosti bile usmjerene na spašavanje Agrokora, te aktivnosti koje je imala s ekonomskim i pravnim stručnjacima. Išlo se za tim da se pripremi akt koji će moći odgovoriti na izazove", rekao je Bačić.