afera hotmail

Most ima potpise za saborsku raspravu o izmjeni Odluke o osnivanju povjerenstva za Agrokor

11.05.2018 u 15:34

Bionic
Reading

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izvijestio je u petak kako su 'mostovci' prikupili 30 zastupničkih potpisa te temeljem poslovničkih mogućnosti uputili u Sabor zahtjev da se provede rasprava o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, sve kako bi se u Saboru progovorilo o aktualnoj 'aferi Hotmail' i situaciji u Agrokoru

"To znači da ćemo idući tjedan tako imati jednu točku tijekom koje ćemo raspravljati o cjelokupnom kontaminiranom procesu oko Agrokora, a posebno novim detaljima koji iz sata u sat izlaze u javnost", rekao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako su u Mostu čekali rezultate današnjeg sastanka HDZ-ovih koalicijskih partnera u Vladi, no ništa se nije dogodilo iako je cijela javnost, rekao je, očekivala njihov potez. "Što se još mora dogoditi da vidimo normalnu reakciju vladajuće koalicije i premijera", pitao se Grmoja.

U Most su, kazao je, ponosni što se sad pokazuje razlika između njih kao političke opcije i onih koji su danas s HDZ-om. "Ovo je jedna od većih afera u povijesti hrvatske politike i ona je za ostavku i premijera i cijele vlade", poručio je Grmoja.

Na tvrdnje premijera Andreja Plenkovića kako su u Mostu, tada koalicijskom partneru HDZ-a, znali sve oko izrade lex Agrokora Grmoja je rekao kako u Mostu jesu inzistirali na stručnjacima koji će analizirati financijsko stanje u Agrokoru, ali da ih nisu "koordinirali i pretvorili u one koji će pisati zakon".

SDP o aferi hotmail Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Mi jesmo bili za stručnjake, ali ne da ti stručnjaci budu angažirani, što se upravo dogodilo nakon našeg izlaska iz vlade", zaključio je Grmoja.

Inače, i iz SDP-a su ranije izvijestili kako imaju potpise 30 zastupnika (28 SDP-ovaca te nezavisni Mirando Mrsić i Goran Aleksić iz SNAGA-e) za raspravu u vezi najnovijih događaja u Agrokoru, kojom će osigurati da se idući tjedan na saborskoj plenarnoj sjednici raspravlja o Agrokoru, jer smatraju kako je "afera Hotmail" pokazala da u čitavom procesu pisanja i provedbi lex Agrokora ima elemenata niza kaznenih djela.

'Mostovcima' su poručili kako bi bilo taktički bolje da svoju inicijativu za saborskom raspravom o Agrokoru u proceduru upute idući tjedan, kako bi se dva tjedna zaredom u Saboru raspravljalo o Agrokoru.