ODNOSI S MILANOVIĆEM ODLIČNI

Vlada smjenjuje Šegona, Linić: Normalno radim svoj posao

06.02.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Uoči sjednice Vlade, na kojoj će biti razriješen njegov pomoćnik Branko Šegon, Slavko Linić kazao je novinarima da on nastavlja normalno raditi svoj posao te kako njegov odnos s premijerom Milanovićem nije poljuljan nakon afere Šegon

'Normalno radim svoj posao i nemam drugog komentara', kazao je Linić. Na pitanje o odnosu s premijerom, Linić kaže da je odličan.

Nije pak imao komentara na upit o smjeni članova Uprave Fine koju je tražio. Do toga navodno neće doći jer se Milanović s time ne slaže. Linić je predložio smjene u Fini zbog presporog uvođenja centralnog obračuna plaća.


Na dnevnom redu Vlade danas su i izmjene i dopune Zakona o sustavu državne uprave kojima se predlaže preustroj ureda državne uprave u županijama.

Pred ministrima će biti i izmjene Zakona o kazalištima kojima Ministarstvo kulture želi riješiti nedorečenost u slučaju kada intendanta nacionalnog kazališta ili ravnatelja javnog kazališta i javne kazališne družine trebaju sporazumno imenovati dva ili više osnivača, a sporazum se ne može postići.

Zbog toga što je od 1. siječnja ukinut Državni inspektorat, pred Vladom su i izmjene Zakona o pružanju usluga u turizmu i izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se uređuje da inspekcijske poslove u području tih usluga provode turistički inspektori Ministarstva turizma.