NOVA IMENOVANJA

Vlada smijenila Karamarka

20.06.2012 u 15:57

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu današnje 34. sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima. Među ostalima Tomislav Karamarko razriješen je dužnosti predsjednika Odbora hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa

Karamarka je na toj fonkciji zamijenio njegov nasljednik Ranko Ostojić a Petra Čobankovića kao člana Glavne skupštine društva Nacionalna veletržnica d.d. Petra Čobankovića zamijenio je aktualni ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Priopćenje o imenovanjima i razrješenjima donosimo u cijelosti:

Petar Barać razriješen je dužnosti tajnika Ministarstva obrane i povučena mu je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika istog ministarstva te je imenovan glavnim tajnikom Ministarstva obrane.

Razriješeni su dosadašnji ravnatelji uprava i tajnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova čija su radna mjesta ukinuta stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima. Tako je Aleksandar Heina razriješen dužnosti ravnatelja Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku, Davor Vidiš ravnatelja Uprave za susjedne zemlje i Jugoistočnu Europu, Andrea Javor ravnateljice Uprave za izvaneuropsku bilateralnu suradnju, Vinko Ljubičić ravnatelja Uprave za konzularne poslove, Ivan Matić ravnatelja Uprave za sigurnosnu analitiku, komunikacije i zaštitu, Zvonimir Frka Petešić ravnatelja Uprave za potpore procesa pristupanja RH EU, Dubravka Vlašić Pleše ravnateljice Uprave za koordinaciju i praćenje prilagodbe pravnom sustavu EU i praćenje provedbe SSP-a i Petar Uzorinac dužnosti tajnika Ministarstva. Svi razriješeni ravnatelji uprava i tajnik raspoređeni su na nova radna mjesta u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Cvjetko Obradović, Branko Smrekar, Mladen Jurin i Stjepan Huzjak. Njihova radna mjesta ukinuta su stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima te su raspoređeni na nova radna mjesta u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.


Sukladno Odluci o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za predsjedanje Desetljećem za uključivanje Roma 2005. – 2015., Milanka Opačić imenovana je predsjednicom Odbora po položaju kao potpredsjednica Vlade za područje društvenih djelatnosti i ljudskih prava koja je ujedno i nacionalna koordinatorica Desetljeća za uključivanje Roma. Veljko Kajtazi imenovan je njenim zamjenikom po položaju kao zastupnik romske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru a tajnikom Odbora imenovan je Branko Sočanac, kao predstavnik Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Članovima su imenovani predstavnici nadležnih ministarstava i predstavnici romske nacionalne manjine: Vesna Batistić Kos, Ankica Nježić, Dubravka Marušić, Tihomira Ivanda, Ivana Radovanić, Danijel Meštrić, Čedomir Višnjić, Aleksandar Tolnauer, Nura Ismailovski, Jasmina Salihi, Neđatin Kamberovski, Selman Gušani, Stevo Gjurgjević, Sadik Krasnić, Anka Dalipovski, Kristijan Balog i Željko Ivanišević.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Odbora hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa Tomislav Karamarko te je Ranko Ostojić imenovan novim predsjednikom, kao predstavnik Vlade Republike Hrvatske.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Croatia banka d.d. predlaže se opoziv Ivana Purgara, predsjednika Uprave i Marka Gabele, člana Uprave. Predlaže se imenovanje Suzane Brenko novom predsjednicom i Jasminke Gregurić Matić te Stjepana Mandića novim članovima.

Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. predlaže se, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, opoziv članova Igora Malyja, Zdenke Pavalić i Kristine Mićin te izbor novih članova Igora Cigule, Ivana Sadaića i Snježane Josipović. Nadzornom odboru predlaže se imenovanje Igora Cigule zamjenikom predsjednika.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, donesena je Odluka kojom se umjesto dosadašnjeg člana Glavne skupštine društva Nacionalna veletržnica d.d. Petra Čobankovića i njegovih zamjenika Stjepana Mikolčića i Miljenka Rakića, Tihomir Jakovina određuje novim članom spomenutog Društva koji zastupa Vladu, a Snježana Španjol njegovom zamjenicom. Novom Odlukom stavlja se izvan snage dosadašnja Odluka. Isto tako, Skupštini Društva predlaže se razrješenje Ivana Hodalića, Lidije Markoci i Nenada Matića, dosadašnjih članova Nadzornog odbora te se za izbor novih članova predlažu Zvjezdana Blažić, Miljenko Rakić i Josip Filaković. Nadzornom odboru predlaže se imenovanje Zvjezdane Blažić predsjednicom Nadzornog odbora.

I na kraju, također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, donesena je Odluka kojom se umjesto dosadašnjeg, određuje novi opunomoćenik Republike Hrvatske u skupštinama regionalnih veletržnica koji zastupa Vladu, kao i određivanje njegove zamjenice u slučaju spriječenosti ili odsutnosti. Tako je Petar Čobanković razriješen dužnosti člana skupština Regionalne veletržnice Rijeka-Matulji d.d., Regionalne veletržnice Osijek d.d., Regionalne veletržnice Split d.d., Regionalne veletržnice Benkovac d.d. i Veletržnice Opuzen d.o.o., a Stjepan Mikolčić i Miljenko Rakić razriješeni su dužnosti zamjenika člana. Tihomir Jakovina određen je za novog člana, a Snježana Španjol za zamjenicu člana navedenih skupština. Donesenom Odlukom izvan snage stavlja se dosadašnja Odluka.