OSTOJIĆ I KOVAČ U OTVORENOM

'Vlada slijedi politiku Angele Merkel, a HDZ sugerira Orbana'

18.09.2015 u 09:13

Bionic
Reading

Iz minute u minutu sve je veći broj izbjeglica koji ulaze u Hrvatsku, a Vlada je osnovala Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska izbjeglica u Hrvatsku. Međutim vladajući su se našli na udaru oporbe i susjednih zemalja da loše upravljanje krizom.

Ministar Ostojić je u emisiji Otvoreno na HRT-u naglasio kako granicu Hrvatska čuva te svima koji tvrde drukčije poručuje da su ovi ljudi ovdje zato što je policija postupala po Zakonu o nadzoru i zaštiti državne granice. Što se tiče sigurnosti građana, činimo sve da se zaštiti domicilno stanovništvo, istaknuo je Ostojić. 'Naša namjera je da ne opteretimo lokalno stanovništvo i da prihvatimo izbjeglice u što humanijim uvjetima', poručio je ministar unutarnjih poslova.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač prigovorio je Ostojiću što se Vlada nije unaprijed, još prije tri mjeseca kad je Mađarska najavila gradnju zida, pripremila i ispitala što bi to moglo značiti za Hrvatsku. Ostojić je odgovorio da Kovač sugerira Orbanovu politiku, a ono što Vlada čini je da slijedi politiku Angele Merkel i poštuju europska pravila.