MITROVIĆ U DUBROVNIKU, ALI NE KAO TURIST

'Vlada RH se treba pozabaviti ovim slučajem klasične otimačine!'

09.08.2011 u 16:58

Bionic
Reading

Iako je rekao da neće tako skoro doći u Hrvatsku, vlasnik TV Pinka Željko Mitrović jučer je privatnim avionom stigao u Dubrovnik gdje je večerao u društvu svojih odvjetnika. Kako je rekao novinaru Dubrovniktv.neta, u Dubrovniku nije kao turist, nego isključivo zbog problema s jahtom koja mu je zaplijenjena, a koja će se za osam dana naći na licitaciji po početnoj cijeni od 23,5 milijuna kuna

'Radi o klasičnoj otimačini, bez ijednog objektivnog razloga. To ukazuje na mnogo sumnjivih radnji za koje sam mislio da u jednom civiliziranom društvu odavno ne postoje. Neću potencirati niti jednu od njih da ne bih sebe doveo u problem. Ipak, još uvijek nisam izgubio nadu da će možda sve biti riješeno normalnim putem', izjavio je za Dubrovniktv.net Željko Mitrović. Dodao je da bi se hrvatska Vlada trebala ozbiljnije upoznati s ovim slučajem.

Podsjetimo, Mitrovićeva luksuzna jahta zaplijenjena je lani, kada je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more. Na brodu su, kako tvrde hrvatski carinici, radila četiri hrvatska državljanina te nije bilo većinskih vlasnika jahte, čime je prekršen zakon. Kazna je dva milijuna eura.

Mitrović smatra da nije zaslužio ovakav tretman jer se, kako kaže, nadoživljavao neugodnosti upravo zbog promoviranja hrvatske glazbe i investicija na svojoj televiziji.


'Prijetili su mi smrću i bacali mi bombe na televiziju jer sam emitirao hrvatsku glazbu i hrvatske serije te podržavao hrvatske investicije u Srbiji. Nisam očekivao da će mi Hrvatska raditi ovo što mogu okarakterizirati kao iživljavanje pojedinih organa, prije svega carine. Tužan sam i žao mi je što sve ovo ide u pravcu koji nisam očekivao', rekao je Mitrović. Dodao je da se u Hrvatskoj osjeća kao kod kuće te da mu ne pada na pamet nanositi štetu Hrvatskoj u kojoj, kako tvrdi, ima više prijatelja nego u čitavoj regiji. Istaknuo je da odredbe o zabrani reklamiranja hrvatskih proizvoda na TV Pinku još nisu stupile na snagu, no to ne znači da je odustao od borbe.

'Neću dopustiti da se netko na meni iživljava na krajnje brutalan način i neću stajati prekriženih ruku i čekati da pravda padne s neba', rekao je Mitrović, odlučan da se izbori za svoju jahtu koja će se za osam dana, u dubrovačkoj carinarnici, naći na licitaciji po početnoj cijeni od 23,5 milijuna kuna.