na osobni zahtjev

Vlada predložila razrješenje pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

21.09.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) predložila imenovanje Darjana Budimira za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Također Vlada se očitovala Ustavnom sudu na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH članaka 2., 4. i 12. Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Ustavnom sudu Vlada je odgovorila i na prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije. Cjelovit odgovor Vlade također će biti objavljeno uz odluku Ustavnoga suda, dodaje se u priopćenju.

Kadrovske odluke

Što se tiče kadrovskih pitanja, državnom službeniku Mladenu Bručiću-Maticu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za europske poslove, međunarodnu i pravosudnu suradnju i sprječavanje korupcije u Ministarstvu pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Paula Letunić imenovana je zamjenicom stalne predstavnice Republike Hrvatske pri Europskoj uniji i pri Europskoj zajednici za atomsku energiju, sa sjedištem u Bruxellesu, i predstavnicom Vlade RH u Odboru stalnih predstavnika vlada država članica pri EU u sastavu zamjenika stalnih predstavnika (COREPER 1), s danom 1. listopada 2023., na razdoblje od četiri godine.

Mirela Fučkar, Ivan Miljak, Ivan Lakoš i Ana Lovrić imenovani su članovima i članicama Upravnog vijeća Centra za mirno rješavanje sporova, iz reda predstavnika ministarstva nadležnog za poslove pravosuđa i uprave.

Državnom službeniku Hrvoju Ćosiću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za financije, javnu nabavu i strateško planiranje u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Utvrđen je i Prijedlog odluke o razrješenju pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, s danom 30. rujna 2023., na osobni zahtjev, te upućen u Hrvatski sabor na donošenje, priopćila je Služba za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH.