na zatvorenoj sjednici

Vlada obavila još jednu rundu imenovanja po ministarstvima

07.09.2017 u 17:30

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice obavila novi set imenovanja i razriješenja. Terezija Gras imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu unutarnjih poslova, dok je Joško Dorić razriješen dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Novim pomoćnikom imenovan je Cvjetko Obradović

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Tomislava Lendića razriješila dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova. Novim pomoćnicima ministrice imenovani su Boris Grigić i Vice Skračić.

Radi isteka mandata, s danom 31. kolovoza 2018., razriješena je intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu  Dubravka Vrgoč, te je ponovno imenovana za intendanticu, na zajednički prijedlog ministrice kulture i gradonačelnika Grada Zagreba, s danom 1. rujna 2018., temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Utvrđen je Prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na osobni zahtjev. Tako se predlaže razrješenje Blaženke Divjak i Roberta Kopala. Istovremeno, utvrđen je Prijedlog odluke o imenovanju Ivane Čuković-Bagić i Mire Lenardić članicama Nacionalnog vijeća, koje se imenuju na prijedlog Rektorskog zbora Republike Hrvatske i Vijeća veleučilišta i visokih škola. Oba prijedloga upućena su u Hrvatski sabor na donošenje.