BANSKI DVORI ODLUČILI

Novi šef Jadrolinije nema iskustva s pomorstvom, ali to Vladi ne smeta

31.08.2017 u 18:24

Bionic
Reading

Nadzornom odboru društva Jadrolinija, Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak predložila imenovanje Davida Sopte za predsjednika Uprave društva Jadrolinija, te Predraga Govorčina i Antu Vranješa za članove Uprave društva, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Oni su predloženi temeljem provedenog javnog natječaja, a sukladno Uredbi o provođenju postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

Sopta je veći dio svoje karijere proveo u osiguravateljskom biznisu. S pomorstvom i brodarstvom imao je samo kraći doticaj sredinom '90-tih kad je kraće vrijeme radio u Croatia Lineu. Školovao se u Rijeci na Tehničkom fakultetu, gdje je stekao zvanje inženjera strojarstva, a zatim je radio u HEP-u i na menadžerskoj poziciji u Eurohercu. U Jadroliniju dolazi iz Real Grupe gdje je bio direktor za međunarodne poslove.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice  također zbog odlaska na novu dužnost razriješila pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova Gordana Bakotu. Dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova Vlada razriješila je i Sinišu Jurića.

 Razriješena je pomoćnica ministra turizma Martina Jantol Županić te je pomoćnicom ministra turizma imenovana Monika Udovičić.

 Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnoga vijeća Agencije za ugljikovodike Predrag Bogičević, te članovi i članice vijeća mr. Zlatko Grabar, Anamarija Matak, Ljiljana Bošnjak, Ivana Bulešić, mr. Boris Draženović, Alen Čičak, Mario Ferić i dr. Dragan Krasić.

Milatić novi predsjednik Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike

Novim je predsjednikom Upravnoga vijeća Agencije za ugljikovodike, koji je po položaju državni dužnosnik iz središnjeg tijela državne uprave nadležnog za poslove energetike, imenovan Ivo Milatić, dok su članovima Upravnog vijeća Agencije, koji su po položaju državni dužnosnici središnjih tijela državne uprave nadležni za poslove financija, zaštite okoliša, gospodarstva i prostornog uređenja imenovani Željko Tufekčić, Anamarija Matak, Domagoj Validžić, mr. Ivana Soić i Danijel Meštrić.

Razriješeni su dosadašnji zapovjednik, zamjenik zapovjednika, članovi i zamjenici članova Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora - i to zapovjednik Igor Butorac i njegov zamjenik Edo Šarunić.

Razriješeni su članovi Stožera Joško Nikolić, Nevia Kružić, Mladen Novoselec, mr. Željko Makvić, mr. Željko Posavec, Luka Kardum, dr. Robert Mikac i Milan Blažević. Razriješeni zamjenici člana su Lukša Čičovački, Vladimir Lindić, Sanja Kekelj, Tea Markoč, Tea Karaman, Vlatka Plečko, Damir Čemerina i Denis Novaković.  

Imenovani su novi zapovjednik, zamjenik zapovjednika, članovi i zamjenici članova Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora. Kao predstavnike nadležnih ministarstava i dijela državne uprave, Vlada RH je imenovala Sinišu Orlića, zapovjednikom i Edu Šarunića zamjenikom zapovjednika.

Novim članovima stožera imenovani su Lukša Čičovački, Igor Čižmek, Igor Kreitmeyer, Mladen Novoselec, Mario  Rogošić, Kristina Lahovski, Dominik Kozary, Igor Milić i Joško Šantić. Zamjenicima članova imenovani su: dr. Dubravka Lulić-Krivić, Mario Stipetić, Josip Hren, Mario Palinić, Mario Škorjanec, Željka Barić, Ivan Sinčić, Zaviša Šimac i Denis Novaković.