PRIZNANJA ZA HUMANOST

Vlada nagradila patera Cveka za životno djelo

27.12.2012 u 15:18

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručila je godišnje nagrade za humanitarni rad udrugama 'Rotary Club Zagreb Kaptol' i 'Naš San Njihov Osmijeh' iz Pule te nagradu za životno djelo na području humanitarnog rada osnivaču katoličke udruge 'Kap dobrote' pateru Antunu Cveku.

Nakon 43 godine duhovnog i materijalnog pomaganja zaboravljenim i potrebitim osobama pater Antun Cvek osnivač udruge Kap dobrote dobitnik je prve Vladine nagrade za životno djelo. Pater Cvek na nagradi je zahvalio Bogu, Vladi, Gradu Zagrebu i volonterima koji su radili u njegovoj udruzi, a sve građane pozvao je da više ljubavi, rada i pažnje posvete onima koji nemaju nikoga, koji su od svih zaboravljeni i napušteni.

Baš kao što su članovi Kapi dobrote volonteri koji ublažavaju nevolje i nedaće starijih, bolesnih i napuštenih osoba na gotovo jednak način i sa istim motivom pomaže i mlada pulska udruga Naš san njihov osmijeh - Dobitnici godišnje nagrade za humanitarni rad. Udruga je osnovana prije dvije godine i devet mjeseci, a 40 njihovih volontera svakoga mjeseca opskrbi 60-tak obitelji iz Istarske županije hranom i higijenskim potrepštinama.

Godišnju nagradu Rotary Club Zagreb Kaptol dobio je za humanitarnu akciju Korak u život, u sklopu koje je do sada prikupljen novac za školovanje 121 djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi.