ZABRANA NABAVE SLUŽBENIH AUTA

Vlada MUP-u odobrila kupnju presretača

20.08.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Iako je ranije zabranila nabavku službenih vozila, vlada je danas dopustila MUP-u da za potrebe policije kupi 10 osobnih automobila presretača i 31 motocikla ukupne vrijednosti 8,6 milijuna kuna

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko objasnio je da je postupak nabave već pokrenut prije donošenja odluke o zabrani kupnje vozila i da je ta nabavka planirana Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

U okviru tog programa, ove će se godine utrošiti ukupno 40 milijuna kuna, a Karamarko je podsjetio da je lani na cestama poginulo 420, a ove godine 338 ljudi.

Ministarstvu poljoprivrede vlada je odobrila sufinanciranje troškova otkupa i skladištenja mandarina, jabuka prve klase i jabuka za industrijsku preradu.

Za tu će se namjenu osigurati 43,5 milijuna kuna, a ministar Petar Čobanković kazao je kako je u sufinanciranje otkupa i skladištenja jabuka vlada krenula potaknuta dobrim iskustvima iste takve odluke s mandarinama, koja je uredila tržište, smanjila sivu ekonomiju i povećala izvoz mandarina.