OSVANUO VIDEO

Vječni plamen Jadranke i Boruta

15.01.2010 u 12:37

Bionic
Reading

Posljednji susret premijerke Jadranke Kosor i njezinog slovenskog kolege Boruta Pahora uz kamin bio je okidač za duhovit pogled na najnovije dobrosusjedske odnose

Nakon godina mučnih odnosa hrvatskih i slovenskih premijera, u srpnju 2009. sve je promijenila Sanaderova nasljednica Jadranka Kosor. Sve je počelo slučajnim usklađivanjem crvenog kompleta premijerke Kosor s crvenom kravatom Pahora na sastanku u Trakošćanu.

U roku od nekoliko tjedana postigla je dogovor s premijerom Borutom Pahorom o rješavanju graničnog spora na arbitražnom sudu, što su kasnije blagoslovili slovenski i hrvatski parlament.

Kako Slovenija blokira još tri poglavlja, Kosor je u srijedu u hotelu u Kranjskoj Gori još jednom dokazala izvrsne odnose s kolegom Pahorom. Uoči sastanka uz kamin premijerka Kosor je rekla: 'Samo da se vatra u kaminu ne ugasi', na što je premijer Pahor spremno odgovorio: 'Može se ugasiti vatra u kaminu, ali vatra među nama - nikada.'

Dan poslije susreta, Pahor je izjavio da se 'već rješavaju stvari o kojima se dogovorilo na Kranjskoj gori'.

Tko još nije primijetio posebnu 'kemiju' među njima, može sve naći dokumentirano na fotografijama i snimkama. Autor posljednjeg uratka koji smo pronašli na web stranici Youtube.com zaigrao se i pjesmom 'Eternal Flame', a zaključio porukom 'Make love, not war'.