IVICA VRKIĆ

'Više se u Osijeku nećemo dijeliti na vaše i naše'

03.06.2013 u 16:46

Bionic
Reading

Novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić koji je u jučerašnjem drugom izbornom krugu osvojio 52,8 posto glasova birača, a dosadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) 45,1 posto, na današnjoj je konferenciji za novinare pozvao sve građane i članove Gadskog vijeća da zajedno krenu u promjene.

Vrkić je naglasio kako je on neovisan, nestranački gradonačelnik, kojega je podržavala koalicija SDP, HNS, HSU a nakon prvog izbornog kruga podršku su mu dali Anto Đapić i Miroslav Šimić, nezavisni kandidati za gradonačelnika.

Zahvalio je svima njima, ali i biračima Hrvatske demokratske zajednice koji su prepoznali u njegovu programu dobre mogućnosti za razvoj Grada Osijeka i bolji život svih građana.

Zahvalio je i svim biračima koji su mu dali glas, istaknuvši kako on ‘nije pobijedio već je dobio mandat koji je težak i obvezujući posebno zbog velikog povjerenja birača’.

Dodao je kako će biti gradonačelnik svih građana, jer je nestranački, te zamolio sve članove budućeg Gradskog vijeća Osijeka da zajedno sjednu i politički mudro se dogovore kako bi mu ‘držali leđa’, da bi on kao gradonačelnik mogao obilaziti Zagreb, Bruxelles i svijet u potrazi za onima koji, imaju novce i žele ulagati u Osijek, a samim tim omogućiti razvoj gospodarstva i nova radna mjesta.

‘Osijek je premali grad da bi se dijelio i međusobno razdirao ali je dovoljno velik i jak da može prihvatiti različita mišljenja, stajališta i ideje, prva promjena odnosa će značiti da se u gradu ne smijemo dijeliti na naše i njihove, na svoje ili tuđe, poručio je Vrkić.

Na novinarski upit kada će preuzeti gradonačelničku funkciju, rekao je nakon što DIP objavi da su rezultati izbora konačni.