otežan promet zbog snijega i poledice

Više prometnih nesreća na hrvatskim cestama, poginuo mladić iz Bjelovara

22.01.2023 u 22:22

Bionic
Reading

Prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta VUKOVA GORICA i čvora BOSILJEVO I u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, izvijestio je Hrvatski autoklub u nedjelju navečer (HAK)

U izvješću HAK-a o prohodnosti cesta od 22:07 navodi se kako se dogodilo više prometnih nesreća na hrvatskim autocestama i cestama te drugih izvanrednih događaja:

  • prometna nesreća na autocesti A1 između odmorišta VUKOVA GORICA i čvora BOSILJEVO I u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h
  • na autocesti A6 između 12+200 km i 11+700 km. u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom zbog više zaustavljenih vozila izvanrednog prijevoza na voznoj traci koji su zastali zbog snijega na kolniku. Ograničenje brzine 40 km/h;
  • prometna nesreća na autocesti A3 na 103+500 km između čvora KUTINA i čvora POPOVAČA u smjeru Bregane promet se vodi po dvije prometne trake;
  • prometna nesreća na autocesti A3 na 120+600 km, između čvora LIPOVLJANI i čvora NOVSKA, u smjeru Lipovca. Promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;
  • zbog prometne nesreće zatvorena je DC43 u mjestu Veliko Korenovo. Obilazak je: Bjelovar-Brezovac-Čazma. Kako javlja Bjelovar.live, u toj prometnoj nesreći poginuo je mladi vozač iz Bjelovara. Kako javlja portal, nesreća se dogodila oko 20 sati, a mladić je, upravljajući golfom 3 u pravcu Velikog Korenova nakon izlaska iz lijevog zavoja nedaleko mosta preko potoka Bjelovacka, zahvatio desni rub ceste te izgubio kontrolu nad vozilom te se zabio u betonski stup ispred obiteljske kuće. Tom je prilikom izletio kroz vjetrobransko staklo i na mjestu je poginuo. Više informacija trebalo bi biti poznato nakon završenog policijskog očevida.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, Istri ili Dalmaciji i obratno trenutno nema otvorenih cesta.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama (detaljan grafički prikaz nalazi se na Interaktivnoj karti HAK-a).

  • +4
Snijeg zabijelio Gorski kotar Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

U većem dijelu unutrašnjosti otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru i Lici te na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje. Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Promet je dopušten samo za osobna vozila na: autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; DC25 Gospić-Karlobag (DC25) i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

  • +6
Nanosi snijega na autocesti A1 prema Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupinu vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog radova večeras (22./23.siječnja) od 22:00 do 06:00 ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.