JAVLJA HAK

Više prometnih nesreća i prekida u prometu

06.01.2024 u 08:54

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići prekinut je promet između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika te se vozi obilazno državnim cestama, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Prometna nesreća je i na državnoj cesti Omiš- Naklice-Gata-Kostanje u mjestu Seoce, a vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence.

Prekinut je promet na mostu Ilok-Bačka Palanka zbog izvanrednog događaja, a zbog jakog vjetra državna cesta Prapratno-Zaton Doli otvorena je samo za osobna vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije, na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom, uz moguća duža čekanja.

Povodom blagdana Sveta tri kralja zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju.

Poteškoće i u pomorskom prometu

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodske linije Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Komiža-Biševo, katamaranske linije Ubli-Korčula-Dubrovnik, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka te trajektne linije Sućuraj-Drvenik i Prapratno-Sobra.