JAKO NEVRIJEME

U Retkovcu osoba ozlijeđena u požaru nakon udara groma

22.06.2019 u 21:19

Bionic
Reading

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama oglasio se priopćenjem u kojem se navodi broj intervencija vatrogasaca koje su danas obavljene zbog jakog grmljavinskog nevremena koje je pogodilo zagrebačko područje, a bili su i u naselju Retkovec gdje je jedna osoba ozlijeđena i pružena joj je hitna medicinska pomoć nakon što je, uslijed udara groma, izbio požar na krovištu kuće

Prema informaciji od Vatrogasnog operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, tijekom današnjeg dana između 15 i 19 sati izvršeno je više vatrogasnih intervencija zbog nevremena na širem zagrebačkom području. Zabilježeno je 14 intervencija od strane Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i 20 intervencija dobrovoljnih vatrogasnih društava uslijed saniranja oborenih stabala i ispumpavanja podruma, stoji u priopćenju Gradskog ureda.

  • +33
Zagreb zahvatilo olujno nevrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U naselju Retkovec, jednoj osobi koja je bila ozlijeđena u požaru krova kuće uslijed udara groma, pružena je medicinska pomoć od strane djelatnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Na području Susedgrada, u blizini kućnog broja Žlebec 15, saniran je oštećeni naponski kabel od strane vatrogasaca i djelatnika HEP-a.

Podsjetimo, oko 15 sati u Zagrebu je počela padati kiša praćena munjama i grmljavinom.