neslužbeno

Više od godinu dana policija istražuje Škorina najbližeg suradnika?

22.07.2021 u 19:22

Bionic
Reading

Što se krije iza naprasnog odlaska Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta još se ne zna otkriveno, ali RTL doznaje neke javnosti potpuno neotkrivene, ali znakovite detalje. Dosadašnji glavni tajnik Domovinskog pokreta i čovjek od najbližeg povjerenja Miroslava Škore pod istragom je policije

Sve je počelo krajem prošle godine, kada je policija Daria Žepinu službeno osumnjičil i to da je preko određenih osoba ubacio uređaj za video i audio prisluškivanje Mate Radeljića.

Riječ je, kako doznaje RTL, o razdoblju od veljače do lipnja 2020-te, a uređaj je bio postavljen u televizijskom prijemniku, u apartmanu u centru Zagreba, koji je u vlasništvu supruge Mate Radeljića.

Sve je otkriveno navodno slučajno - nakon što su snimke iz stana završile u tuđim rukama. Iz policije ništa nisu htjeli potvrditi.

Mate Radeljić također nije želio ništa komentirati. Suzdržan je i Žepina koji se trenutačno nalazi na godišnjem odmoru na Hvaru.

Dario Žepina godinama je radio u policiji. Bavio se poslovima sigurnosti u MUP-u. I s Miroslavom Škorom prvo je počeo radeći u njegovom osiguranju. Ubrzo je postao član stranke, pa koordinator, a potom i glavni tajnik.

Zašto je Žepina - po sumnjama policije - inicirao prisluškivanje Mate Radeljića? Istraga očito još uvijek traje. Mate Radeljić bio je savjetnik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

U fokus javnosti došao je kad je optužio čelnika SOA-e da mu je prijetio pa je morao otići. Ozbiljne optužbe iznio je i protiv bivše predsjednice.

Jedno vrijeme bio je u izbornom stožeru Miroslava Škore. Sve do 2019-te dok nije odjeknula vijest da su se razišli - iz nikad objašnjenih razloga, navodi RTL.