pogubljeni

Više od 900 tijela civila pronađeno u okolici Kijeva

15.04.2022 u 19:55

Bionic
Reading

Više od 900 tijela civila otkriveno je u regiji koja okružuje Kijev nakon povlačenja ruskih snaga, gotovo svi su ubijeni, Broj je dvostruko veći od onoga koji su objavile ukrajinske vlasti prije gotovo dva tjedna, a prisutnost rana ukazuje na to da su mnogi 'jednostavno pogubljeni'

Zapanjujući brojevi pojavili su se ubrzo nakon što je rusko Ministarstvo obrane obećalo pojačati raketne napade na Kijev kao odgovor na navodnu agresiju Ukrajine na ruski teritorij. To upozorenje uslijedilo je nakon gubitka ponosa ruske mornarice broda 'Moskva' u Crnom moru, za koji je visoki dužnosnik američke obrane u petak rekao da je doista pogođen najmanje jednim ukrajinskim projektilom. javlja Associated Press.

Andrij Nebjtov, šef regionalnih policijskih snaga Kijeva, rekao je da su tijela ostavljena na ulicama ili privremeno ukopana. Citirao je policijske podatke koji pokazuju da je 95% umrlo od prostrelnih rana. Svaki dan se pronalazi sve više tijela, ispod ruševina i u masovnim grobnicama, dodao je. Najveći broj žrtava pronađen je u Buči; gdje ih je bilo više od 350.

Buča Izvor: Profimedia / Autor: FADEL SENNA / AFP / Profimedia