BITKA ZA MOKHU

Više od 100 mrtvih u sukobima na zapadu Jemena

29.01.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Više od 100 osoba ubijeno je tijekom 24 sata u Jemenu u zračnim napadima i sukobima provladinih snaga i pobunjenika za kontrolu obalnih zona na Crvenom moru, rekli su u nedjelju vojni i medicinski izvori. Šijitski pobunjenici Huti i njihovi saveznici izgubili su 90 ljudi, izjavili su ti izvori i dodali da je u sukobima u regiji Mokha poginulo najmanje 19 provladinih vojnika

Postrojbe vjerne predsjedniku Abdu Rabbu Mansouru uz podršku arapske koalicije pod saudijskim zapovjedništvom pokušavaju osvojiti grad Mokhu gdje im pobunjenici pružaju snažan otpor. Borbeni zrakoplovi i helikopteri Apache koalicije napali su pobunjeničke položaje u Mokhi i sjevernije pokrajinu Hodeida, dodali su isti izvori.

U vojnu bolnicu Hodeide u zadnja 24 sata dopremljeno je više od 90 tijela pobunjenika te brojni ranjenici, rekao je medicinski izvor.

U ratu u Jemenu provladine snage, koje podržava vojna koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije i Ujedinjenih Saudijskih Emirata bori se protiv pobunjenika koje podržava Iran. Pobunjenici nadziru velika područja među kojima je i glavni grad Sanaa.