ANTE ILI ANTUN STARČEVIĆ

Vinkovačka uprava ne zna ime Oca Domovine

19.04.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Umjesto imena Oca Domovine, Ante Starčevića, Vinkovčanima koji žive u ulici koja je zaslužila čast nositi njegovo ime kao adresa u osobnim dokumentima navodi se ulica njegova prezimenjaka Antuna Starčevića!?

Na očitu pogrešku novinare su ovih dana upozorili stanovnici te vinkovačke ulice u širem središtu grada, navodeći da su propust primijetili odavno, no očekivali su da će ga mjerodavne službe u međuvremenu ispraviti.

'Već pet godina mi na osobnoj iskaznici kao 'prebivalište i adresa stanovanja' stoji 'Antuna Starčevića', pa sam očekivao da netko tko za to prima plaću i ispravi pogrešku, no to se nije dogodilo, ukazao je Večernjem listu Dragan Iličić, žitelj ulice 'Starčevićeva prezimenjaka'.

Doduše, u Planu grada Vinkovaca jasno stoji da se ulica zove po Anti, a ne Antunu Starčeviću, a tako piše i na uličnim natpisima na obiteljskim kućama.

Iz Katastra tvrde da Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj daju rješenja za ulice i kućne brojeve s ispravnim imenom, dakle Ante Starčevića. U policiji, pak, čekaju službeni dopis iz Katastra o pravom imenu ulice te poručuju građanima da zbog svega neće imati neugodnosti.