NE ODUSTAJU OD ZAHTJEVA

Vilim Ribić: Ako treba, možemo štrajkati i do Božića!

30.09.2015 u 12:32

Bionic
Reading

Šef Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić u Dnevniku 3 HRT-a izjavio je da će se štrajk nastaviti i do Božića ako tako odluče članovi sindikata

Podsjetimo, štrajk u obrazovanju i znanosti nastavlja se i u srijedu, odlučili su u utorak poslijepodne čelnici Vertikale sindikata obrazovanja nakon što su odbili Pismo namjere koju im je u utorak tijekom razgovora u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta (MZOS) u ime Vlade ponudio na potpis ministar Vedran Mornar.

Ribić je kazao da predizborno vrijeme ne može bolje vrijeme biti za štrajk. 'Vrijeme nismo birali mi nego premijer Zoran Milanović koji je odabrao da jednom sektoru rastu plaću, ali onima kojima je trebao povećati i kojima je bilo obećano nije', izjavio je Ribić za Dnevnik 3 HRT-a. Poručio je da Milanović nije imao vremena za njih jer je morao ići po domjencima i izložbama. Složio se da je štrajk pritisak na vlast, ali legalan i dopušten pritisak. Na pitanje do kada će trajati štrajk jer najviše pate djeca i roditelji Ribić je kazao sve dok postoji volja članova sindikata.

'Možemo štrajkati i do Božića ako članovi to odluče', poručio je sindikalist.

Ustvrdio je da ponuda koji su dobili u utorak od ministra obrazovanja Vedrana Mornara uopće nije ponuda. Ribić smatra da je Vlada dosita iskrena i želi pomoći prosvjeti onda bi to napravila sada dok je na vlasti, a ne nakon izbora jer tko zna hoće li uopće biti na vlasti nakon izbora.
Vi to zovete ponudom. Ako je to dosita ponuda,

Odbacio je optužbe da sindikat vodi kao banku. Optužio je Marka Rakara koji je izišao s tim podacima da s njima manipulira i da je zapravo SDP-ov pulen koji svoje aktivnost financira dobrim dijelom državnim novcem.

Štrajk u školstvu organiziraju četiri sindikata: Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod. Cilj je štrajkaša povećanje plaća za četiri posto.