DVA TJEDNA NADOKNADE

Vijeće obvezuje profesore na dislociranu nastavu

15.05.2009 u 18:51

Bionic
Reading

Redovita nastava zagrebačkog Filozofskog fakulteta održavat će se na alternativnim lokacijama do završetka akademske godine 12. lipnja, nakon čega je predviđeno najmanje dva tjedna odrađivanja propuštene nastave, odlučilo je danas na izvanrednoj sjednici Vijeće Filozofskog fakulteta

ZAGREB - 'Vijeće je odlučilo da se nastava održava na alternativnim lokacijama dok se god ne steknu uvjeti da se ona vrati na matični fakultet i to je obvezno za sve profesore Filozofskog fakulteta', rekao je novinarima nakon sjednice Vijeća dekan Miljenko Jurković. Time je, dodao je, fakultetsko vijeće osiguralo uvjete da se akademska godina regularno privede kraju.

Na novinarski upit koliko se studenata odazvalo na dislociranu nastavu, rekao je da su ovoga prvoga tjedna podaci vrlo raznoliki - od tek jednog ili dva studenta do stopostotnog odaziva na nekim studijskim grupama. 'Sada nakon ove sjednice vijeća studentima treba biti jasno da na tu nastavu moraju dolaziti', istaknuo je Jurković dodavši kako je osobna stvar svakog studenta žele li prisustvovati nastavi i pripremiti se za ispit.

U nadoknadi će se odraditi dva tjedna, za koja je fakultetsko vijeće odlučilo da nema nastave, rekao je dekan.