POVIŠENI TONOVI

[VIDEO] Žestoki sukob u Saboru: Socijaldemokrat Hajduković vikao HDZ-ovcima da su članovi kriminalne organizacije, Reiner mu oduzeo riječ i udaljio ga sa sjednice

25.11.2021 u 20:22

Bionic
Reading

Tijekom večerašnje rasprave o izmjenama Zakona o udomiteljstvu došlo je do sukoba između Domagoja Hajdukovića iz Kluba socijaldemokrata i predsjedavajućeg Željka Reinera

Saborski zastupnici na dnevnom redu imali su paket zakona koji se tiču reforme sustava socijalne skrbi, a među njima je i Zakon o udomiteljstvu. No rasprava o toj temi nije bezbrižno prošla jer je u jednom trenutku došlo do žestokog sukoba Domagoja Hajdukovića iz Kluba socijaldemokrata i predsjedavajućeg Željka Reinera.

Naime, u jednom trenu Hajduković se javio za povredu poslovnika kako bi se požalio da HDZ-ov zastupnik Ante Deur cijelo vrijeme spominje SDP, a možda bi trebao razgovarati o HDZ-u, kojeg je Hajduković nazvao 'kriminalnom organizacijom koja je osuđena'.

Željko Reiner, koji je u tom trenutku predsjedao sjednicom, odmah ga je prekinuo i rekoa mu da to nije povreda poslovnika te mu zbog zlouporabe dao opomenu.

'Kolega, Vi ste član kriminalne organizacije. Što da sjednem? Sjedite vi. Sramite se Vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja', nastavio je Hajduković dobacivati HDZ-ovim zastupnicima u klupama.

Reiner mu je, jer nije prestajao govoriti, dodijelio i drugu opomenu, a s obzirom da je Hajduković nastavio dobio je i treću opomenu i oduzimanje riječi do kraja dana.

'Zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukama dolje? Ja želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? Dobro kolega, uskratite, ali pred hrvatskom javnosti budite Vi odgovorni za to', vikao je Hajduković na Reinera.

'Nećete dobiti ništa s deranjem u Saboru', kazao mu je Reiner te mu udijelio mjeru udaljenja sa sjednice.

Sukob Hajduković - Reiner Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski sabor

'Kolega Reiner, meni ćete oduzimati riječ kad kažem što su hrvatski sudovi presudili? Pa sram vas bilo. Ajde, izbacite me sada. Evo neka dođe straža, neka me izbaci. Sram vas bilo', nastavio je vikati Hajduković.

Reiner mu je na to poručio: 'Pogledajte se. Gleda Vas i hrvatski narod'. Odgovor je imao i Hajduković. 'Gledaju Vas kolega, koji ste član kriminalne organizacije', kazao je Hajduković predsjedavajućem.

Hajduković se o svemu oglasio i na Facebooku. 'HDZ -ova demokracija, demokracija viteza Reinera i osuđene korupcijske organizacije, je uskraćivati zastupnicima pravo na govor. Nikada me nećete ušutkati, posebno o temama o kojima progovaraju Dugine obitelji. Pogledajte kolege iz HDZ-a što vaši kolege iz EPP-a zagovaraju, jako različite od vaših. Jesmo li moj partner i ja, kao pripadnici LGBT zajednice, građani drugog reda? Po HDZ-u, jesmo. Još tragičnije je što u isto vrijeme 3.000 djece čeka dom ispunjen ljubavlju i roditelje, nebitno kojeg spola', napisao je.