skandalozni istup

Sanader se ne namjerava ispričati Hajdukoviću: Ne znam ja tko je koga tukao, to su se dva muškarca tukla koliko ja znam

26.11.2020 u 13:23

Bionic
Reading

Dan nakon što je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Ante Sanader izazvao lavinu optužbi da napada žrtvu obiteljskog nasilja, predbacivši zastupniku SDP-a Domagoju Hajdukoviću to što ga je 'partner istukao', Sanader ne prihvaća da je napravio išta pogrešno.

'Jučer nakon cjelodnevnog vrijeđanja od strane SDP-a, Domovinskog pokreta i Mosta, začinio je Hajduković s prozivanjem i kriminalizacijom HDZ-a. Prozvao nas je da smo mi loše društvo, HDZ', pred novinarima je Sanader objašnjavao svoje viđenje burnih trenutaka u Saboru:

'Ja sam na to uzvratio da je on loše društvo, jer on skupa sa svojim kolegom SDP-ovcem, koji mu je životni partner, tuče se po ulicama Osijeka. Mene ne zanima njegova seksualna orijentacija, ali kad se ljudi u istospolnim zajednicama tuku međusobno, mislim da je to loše društvo', kazao je, prenosi N1, Sanader.

'SDP u svom klasičnom smislu to izvrće kao govor mržnje', odbacio je Sanader optužbe da su njegove riječi predstavljale govor mržnje.

Novinari su mu skrenuli pozornost na to da je u tom slučaju utvrđeno da je Hajduković bio žrtva. 'Ne znam tko je tu koga tukao, ja nikad nisam medijski vidio tko je koga tukao', uzvratio je Sanader.

Novinari su mu skrenuli pozornost na to da je policija tada nakon istrage utvrdila da je bila riječ o obiteljskom nasilju i da je Hajduković tu bio žrtva. 'Kad je to objavila?', uzvratio je Sanader i dodao: 'Nisam imao tu informaciju.'

Na primjedbu okupljenih novinara da je 'još jednom napravio žrtvu od žrtve obiteljskog nasilja', Sanader je uzvratio:

'Nisam ja tu napravio žrtvu, jer je gospodin kolega koji je bio predstojnik ureda predsjednika SDP-a Bere, oni su tamo bili kolege, dva SDP-ovca su se tukli međusobno. A to što se od toga želi napraviti govor mržnje, to nema veze, jer mene ne interesira njegova spolna orijentacija. Oni su se tukli na ulicama Osijeka.'

Novinari su ga pitali bi li koristio ista mjerila i da je bila riječ o obiteljskom nasilju muškarca nad ženom. 'Uvijek je sukob, tuča loša. I to nije dobro društvo kad sve dvoje tuku', inzistirao je Sanader.

Novinare je zanimalo bi li i nekoj kolegici u Saboru, hipotetskoj, koju je pretukao suprug, također poručio da je ona zbog toga loše društvo. 'Pa, nije on slabiji spol. Pa, to su se dva muškarca tukla', odgovorio je Sanader.

Na nakonadno podsjećivanje da je policija utvrdila da je Hajduković bio žrtva nasilja, Sanader je ustrajao: 'Ja to nikada nisam pročitao.'

Podsjetimo, tijekom jučerašnje rasprave o opozivu ministra Tomislava Ćorića za riječ je javio SDP-ov Hajduković. 'Dobro društvo u nekim organizacijama ne možete naći zbog duboko ukorijenjene korupcije. Mogao bih nabrajati cijelu noć ljude i afere, visoke dužnosnike, koji su presuđeni, ali dok se tako nastavlja i organizacije budu radile, neće biti dobro nikome u Hrvatskoj', rekao je Hajduković.

Njegov se komentar nije svidio Anti Sanaderu iz HDZ-a koji je u replici izvukao osobnu obiteljsku priču Domagoja Hajdukovića:

'Vi ste tri i pol minute govorili o korupciji HDZ-a. To ste govorili i četiri protekle godine i to vam ne pali. Mi smo dobili podršku naroda, a ne vi. Govorite da smo mi loše društvo, a vi osobno imate loše društvo. Vas je osobno vaš partner istukao. Razmšljajte o svom društvu, a ne našem, brinite o svojoj kući. Mi smo pobijedili na izborima, a ne vi', rekao je Sanader Hajdukoviću, koji je prije nekoliko mjeseci bio žrtva obiteljskog nasilja.