armija ljepotica

[VIDEO] Svi su ludi za sjevernokorejskim navijačicama koje odlaze na zimske Olimpijske igre

16.01.2018 u 19:17

Bionic
Reading

Pjongjang je ovih dana predstavio ekipu navijačica koje će bodriti sjevernokorejske ekipe na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu

Prema riječima Ahn Chan-ila, voditelja Svjetskog instituta za sjevernokorejske studije, samo djevojke više od 163 centimetra i iz 'dobrih obitelji' mogu sudjelovati u sjevernokorejskoj ekipi cheerleaderica i tako motivirati sportaše te zabavljati gledatelje.

'Većina navijačica dolazi iz orkestara ili s elitnog Sveučilišta Kim Il-sung', kazao je Ahn, dodajući kako se djevojke u njihovoj domovini naziva 'armijom ljepotica'.

Sjevernokorejske navijačice prvi su put nastupile u Južnoj Koreji 2002. tijekom Azijskih igaraBusanu, a dvije godine kasnije jedna od bivših cheerleaderica pojavila se u televizijskoj reklami za Samsungove mobitele.

Glasnogovornik Organizacijskog odbora igara u Pjongčangu Sung Baik Yu izrazio je nadu da će dolazak sjevernokorejske 'armije ljepotica' u Južnu Koreju 'pomoći prodaji karata' te kako će 'ispuniti želju organizatora za mirnim Olimpijskim igrama'.

  • +15
Sjeverna Koreja Izvor: Reuters / Autor: DAMIR SAGOLJ

Sjevernokorejske navijačice, inače, imaju pomno razrađene koreografije, a za potrebe svake od njih mijenjaju i kostime koji variraju od tradicionalne narodne nošnje do casual izdanja.

Sjevernokorejske navijačice moraju biti više od 163 centimetra Izvor: Društvene mreže / Autor: Robert Brandenburg