skup u splitu

[FOTO/VIDEO] Škoro oštro po Grabar-Kitarović: U toj njenoj knjižici bi trebao biti vozni red - da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze...

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 16.12.2019 15:23
  • Objavljeno 14.12.2019 u 14:52
Bionic
Reading

Miroslav Škoro održao je veliki skup u Splitu, na platou Doma Hrvatske vojske u Lori, a osvrnuo se i na istupe Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

Kandidat za predsjednika Republike Miroslav Škoro održao je predizborni skup u Splitu, na platou Doma Hrvatske vojske u Lori. Po izvorima iz njegova stožera, okupilo se nešto manje od dvije tisuće ljudi, javlja Dnevnik.hr.

"Kolinda Grabar-Kitarović poručuje mi mašući knjižicom da je to njezin program. Ja da sam predsjednik pet godina mahao bih rezultatima", kazao je Škoro, jedan od istaknutijih kandidata na predsjedničkim izborima.

Dodao je i kako bi "u knjižici trebao biti vozni red - da se maknemo s ceste, da nas ne pogaze".

'Kada pobijedim, predložit ću raspuštanje Sabora i Vlade! Danas se ne vodi računa o našim granicama, zabada se glava u pijesak. Na našoj granici bit će Hrvatska vojska. Ne priča se o betonitzaciji obale i Dalmacije, ne priča se o ovršenima. Zato predsjednik mora moći sazvati sjednicu Vlade. Pokušavaju me posvađati s narodom i s Crkvom. Ja sam Hrvat i katolik. Naučio sam praštati, ali nemojte nasjedati na provokacije onih koji su šutjeli kada narod nije htio Istanbulsku konvenciju, kada je htio mijenjati izborni sustav. Nemojte vjerovati onima koji primaju Vučića. Želim raščistiti odnose sa Srbijom, nema što naša arhiva i kulturno blago tražiti u Srbiji. Tražit ću odštetu za sve one koji su bili u koncentracijskim logorima u Srbiji. Nemojte vjerovati onima koji navijače Hajduka nazivaju orjunašima, onda je i moj tata bio orjunaš', rekao je, prenosi Dalmacija danas, Škoro.

Napao je i Zorana Milanovića: "Milanović kaže - ili mi ili oni. Pa za Boga miloga, dokle više mi ili oni?? Ja mu poručujem: i mi i oni smo protiv tebe! I Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović su dva naličja istog sustava. Glas za Miroslava Škoru je glas za narod, a glas za Kitarović i Milanovića je glas za Andreja Plenkovića"

Naveo je i kako će se izboriti da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini bude "ne konstitutivan, nego suveren". "Cirkus je i 'vamo i tamo", dodao je.

  • +15
Split: Predizborni skup predsjedničkog kandidata Miroslava Škore Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal