DOBILI 4875 DOZA

[VIDEO] Premijerka Ana Brnabić prva u Srbiji primila Pfizerovo cjepivo

24.12.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Srpska premijerka Ana Brnabić primila je prvu od 4875 doza cjepiva koje su u srijedu stigle u Srbiju. Odmah za njom, cijepili su se i ministrica rada te bivša šefica kriznog stožera za Covid-19 Darija Kisić Tepavčević, a potom i epidemiolog Predrag Kon

Snimku cijepljenja Brnabić je podijelila na Instagramu.

Nakon političkih i epidemioloških čelnika, cijepit će se korisnici domova za starije u Beogradu i Novom Sadu.

Srpska ministrica za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je jutros za RTS da je vrlo ponosna što je Srbija među prvima nabavila cjepivo, te da će se cijepiti kako bi osobnim primjerom naglasila važnost tog čina.

Početkom siječnja u Srbiju stiže još 20 tisuća doza cjepiva.

  • +12
Koronavirus, Srbija Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Prema riječima državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva Mirsada Đerleka, predstavnici nacionalne Agencije za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) najavili su u utorak na sjednici Koordinacijskog tima da se u siječnju očekuje još 21.000 doza Pfizerova cjepiva.

Đerlek je potvrdio da je održan i sastanak Nacionalnog koordinacijskog tima za imunizaciju, te da će operativni plan imunizacije za 2021. biti mijenjan sukladno tempu kojim budu pristizala cjepiva.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog, čiji je prvi kontingent stigao danas, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca.

Od početka epidemije testirano je 2,171.387 uzoraka i registrirano 307.827 slučajeva, a preminule su 2782 osobe.