u akciji i kanaderi

[VIDEO] Požar kod Hvara: Gusti dim uzdiže se nad uvalom Vlaka

30.06.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Jutros je izbio novi požar u Dalmaciji. Ovaj put je planulo na otoku Hvaru na lokalitetu koji se zove Vlaka - Sveti Klement

Kako doznaje Dalmacija danas, više otočkih vatrogasnih jedinica je na terenu. Iz neslužbenih izvora saznaje se da su sve otočke snage dignute na noge, te su krenuli prema požarištu s više vozila s desantnom opremom.

Požar u uvali Vlaka Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list/Cropix

Još uvijek nije poznati koliko su ugroženi objekti, no kako vatrogasci javljaju, požar se brzo širi u obližnjoj šumi na spomenutoj lokaciji.

Vatrogascima u pomoć stižu dva kanadera. Slobodna Dalmacija javlja da je okrenulo na jugo, pa se vatra umjesto prema restoranima u uvali okrenula prema sjevernoj strani otočića.

Radi se o lokalitetu na Sv. Klementu Vloka, a prva dojava o požaru vatrogascima je stigla u 8.47 sati. Gori gusta borova šuma, nisko raslinje i trava. Na terenu je 25 gasitelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar, koji su do požarišta zajedno s prijenosnim pumpama prebačeni gumenjakom Nautičkog centra Hvar.

Vatra je visoko u brdu, riječ je o djelomično teško pristupačnom terenu, zbog čega su ubrzo nakon izbijanja vatre gasiteljima u pomoć priskočila dva kanadera, rekao je Hini dežurni u DVD-u Hvar. Što se tiče opožarene površine, moglo bi se raditi o tri hektra izgorene površine. Nadamo se da će kanaderi još jutros riješiti glavninu požara. Ugroze za ljude i objekte nema, kažu u DVD-u Hvar.