22. obljetnica

[VIDEO] Pogledajte kako teku pripreme za proslavu 'Oluje' u Kninu

04.08.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije 'Oluja' svečano će se obilježiti u petak 4. i subotu 5. kolovoza u Kninu, u organizaciji Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova

Od petka ujutro traje generalna proba postroja Oružanih snaga RH, kao i prelet MiG-ova 21 i helikoptera Kiowa Warrior. Proba je to za subotnji mimohod povijesnih postrojbi, zastava iz Domovinskog rata, ešalona hrvatskih branitelja, tri ešalona Oružanih snaga, MUP-a, vatrogasaca, dužnosnika i uzvanika koji će s kninske tvrđave u 10.30 krenuti prema crkvi Gospe Velikog Hvatskog Krsnog Zavjeta.

  • +17
Knin: Generalna proba proslave Vojno-redarstvene akcije Oluja Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

U Kninu će u petak od 13 do 21 sati bit će postavljen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme na pomoćnom igralištu NK Dinara. Na gradskom stadionu NK Dinara od 18 do 19,25 sati bit će održana revijalna nogometna utakmica između branitelja i dužnosnika te zajedno veterana Hajduka i Dinama protiv Rijeke i Osijeka. U organizaciji ministara unutarnjih poslova i branitelja te Oružanih snaga, u 20,30 sati bit će održan prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata.

Knin: Generalna proba proslave Vojno-redarstvene akcije Oluja Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

U subotu će u 9,15 sati biti održan vojno akrobatski ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne na Trgu Dr. Ante Starčevića te mimohod motocikla i motora (vojarna 'Kralj Zvonimir'- trg Oluje- pomoćno igralište NK Dinara).

U zrakoplovnom svečanom preletu u subotu sudjelovat će po tri aviona MiG-21, ZLIN-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te po tri helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, BELL-206B i Mi-8 MTV.

U subotu navečer na Trgu dr. Ante Starčevića u 21 sat koncert će održati Prljavo kazalište, a program završava vatrometom u 23 sata.